HázSzabályok

Fontos tudnivalók

1.) Vendégeket elsősorban előre egyeztetett időpontban, bejelentkezés alapján tudunk fogadni. Szálláshelyet a NapPortán nem kínálunk, de igény esetén szívesen szállítunk el benneteket a közelben lévő szállásadó partnereinkhez Zebegénybe, a Schottner Vendégházba vagy a Hubertus Panzióba.

2.) A NapPorta valóban működő mezőgazdasági kisüzem, területén a balesetek megelőzése érdekében fontos szabályokat kell betartani. Az állatok etetése nem megengedett, a villanypásztor érintése (bár maradandó károsodást nem okoz) nem kellemes élmény. Kifejezetten kerülendő a nagytestű állatokkal, különösen a szürkemarhákkal bármilyen testi kapcsolat. Nem, sajnos tényleg nem lehet őket simogatni… Szemlélni őket, meglátni bennük az ősi erőt – éppen elég élmény.

3.) Városi kedvenceknek szokatlan, nyugtalanító, ingerlő élmény lehet a háziállatok közelsége, és nem feltétlenül születnek így barátságok. Kutyát, macskát és/vagy más állatot a NapPorta területére behozni csak az ügyeletes állatgondozó hozzájárulásával szabad, aki a renitens állatot a majorságból kikísérheti. Azt is (nem csak állatot), aki az itt élők nyugalmát nagy mértékben megzavarja.

4.) Nehezebb és költségesebb volt, de környezetvédelmi megfontolásból úgy döntöttünk, hogy a közcélú csatornahálózatra csatlakozunk, ahonnan a szennyvíz egy modern tisztítóba kerül. Ha olyan dolog kerül a rendszerbe, amit a szivattyú nem tud továbbítani a daráló motorja tönkremegy és a rendszer leáll, ami komoly gondot okoz.
Köszönjük az együttműködést, köszöntjük az együttgondolkodást!

5.) A NapPorta területén szemetelni tilos. Szelektíven gyűjtjük a hulladékot, és csak a valóban szemetet szállítjuk el a Szobon több helyen is felállított szelektív gyűjtőbe.
Sok kidobott dolgot tudunk használni, felhasználni, újrahasznosítani.
Együtt vigyázni a környezetre jó dolog, ami összehoz! Gyere, társulj, tanuljunk együtt!