Hogyan tudsz eljutni a NapPortára?

Megközelítés

A NapPorta megközelítése csak elsőre tűnik nehéznek.
Igaz, hogy jól eldugott helyen vagyunk, de ez adja a hely varázsát. És aki egyszer már járt nálunk, annak a lába mindig vissza fog találni a kapunkhoz. Többféle úton és módon is meg lehet közelíteni a NapPortát.

Segítségképpen felsoroltunk néhányat:

Gyalog

Mariaut-jelzes-Napporta-SzobSzob város központjából a Tompa Mihály utcát keresd meg, hegynek fel a Máriaút jelzésen kell Márianosztra felé indulni. Az út a Csákhegy jobb oldalán halad észak felé, ahol az első kaptató utáni kis völgyben található a NapPorta, a 12-es főúttól alig 3 kilométerre. Turistatérkép itt található.

Bringásan

  • Biciklivel a helyi országos kerékpár útvonalon kell haladni, és arról Szobon, a 12-es főút és a Tompa Mihály út kereszteződésében letérni, amely göröngyös ugyan, de „egyenesen” a NapPorta kapujáig vezet.
  • Tetszőleges irányból lehet kerékpár útvonalat tervezni a http://www.utvonalterv.hu/ oldalon (Esztergomból inkább Párkányon (Stúrovo) át Helemba (Chlaba) útirányon célszerűbb eljutni Szobra).
  • A Vácról induló nem túl megerőltető kerékpárutat nagyon ajánljuk, szinte végig a Duna mellett, gyönyörű pihenőkkel halad.

Napporta-kerekparut

Vasúton

  • Leginkább javasolt megközelítés, gyors, elegáns.
  • A menetidő csak körülbelül 1 óra, megérkezés után pihenten indulhatsz a mintegy félórás, nem túl fárasztó gyalogtúrára a NapPortáig.
  • Budapest-Nyugati Pályaudvarról óránként, naponta mindösszesen közel 30 járat indul Budapestről Szobra. Indulás előtt minden esetben érdemes tájékozódni a www.mav.hu menetrendi oldalon!

Autóbusszal

A Volánbusz menetrendjei itt találhatóak. Vácról átszállás nélkül is indulnak autóbuszjáratok:
Vac-Autobusz-Napporta

Autóval

  • Szeretettel várjuk az autóval érkezőket a Tompa Mihály utcánál a Börzsönynek fel, a NapPortának van saját, díjmentes parkolója is